Het Verhaal

Het verhaal

Het verhaal achter Kerstpakket voor het goede doel

In 2014 is, op persoonlijk initiatief, in Dodewaard (Gld) de stichting Kinderen van de Voedselbank gestart met uit uitdelen van pakketten voorzien van nieuwe kinderkleding, nieuwe schoenen en leuk speelgoed Dit gericht op gezinnen die genoodzaakt zijn hun boodschappen bij de Voedselbank te doen. Al heel snel bleek uit de reacties dat het kunnen dragen van nieuwe kleding en schoenen de kinderen een enorme boost in hun zelfvertrouwen gaf. Eindelijk hebben de kinderen die normaal veelal afhankelijk zijn van een kledingbank of de doorgeven kleding van familieleden, het gevoel eens niet onder te doen voor vriendjes en vriendinnetjes.

Binnen 7 jaar is de stichting uitgegroeid van een klein lokaal initiatief, naar een volwaardige landelijke organisatie die zich inzet tegen de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland. De stichting biedt inmiddels ondersteuning aan circa 34.000 kinderen in Nederland. Project STOP kinderarmoede heeft een samenwerking met een groeiende aantal gemeenten, om kinderen binnen die gemeenten, die onder de armoedegrens leven, jaarlijks van een zomer- en winterpakket kleding en schoenen te voorzien.

Feestje

Vanwege het ontbreken van financiële middelen binnen een gezin dat is afhankelijk van de Voedselbank, is er ook vaak geen mogelijkheid voor het kind om een verjaardagsfeestje te geven. Voor de kinderen die op de basisschool zitten, brengt de stichting een verjaardagbox uit. Hoe erg is het wel niet voor een kind, dat als deze jarig is, hij/zij zich liever ziek meldt op school omdat er geen middelen zijn om te kunnen uitdelen in de klas of om kinderen uit te nodigen voor de verjaardag. De stichting geeft verjaardagboxen uit met voldoende materialen om uit te kunnen delen aan alle kinderen in de klas en de leerkrachten, én voldoende materialen om een leuke verjaardag met 10 kinderen te vieren. Uiteraard wordt deze box ook voorzien van een mooi cadeau voor de jarige zelf.
​Het resultaat van een verjaardagbox waarmee met 10 kinderen een geweldig feest kan worden gevierd, is dat het kind ook weer bij verjaardagen wordt terug gevraagd. Hierdoor wordt het kind weer opgenomen in de groep, en krijgt het gevoel er weer bij te horen.

Uiteraard doet de stichting nog veel meer voor deze kinderen. Benieuwd wat dat is? Kijk dan eens; www.kinderenvandevoedselbank.nl of de promotie film over de stichting https://youtu.be/bjfsjtAfqRk

Kinderarmoede

Sponsoren

De stichting kan rekenen op veel ondersteuning vanuit het bedrijfsleven. Enkele honderden bedrijven (groot en klein) ondersteunen de stichting in kind gerelateerde artikelen. Gezien de benodigde hoeveelheid aan artikelen die de stichting jaarlijks nodig heeft om de kinderen te kunnen ondersteunen, is de stichting helaas genoodzaakt om 80% zelf in te kopen. Hiervoor is jaarlijks veel geld nodig. Om aan de groeiende vraag naar deze pakketten te kunnen voldoen, is de stichting een fantastische samenwerking aan gegaan met, Prezend, deze is al 10 jaar een begrip in de kerstpakketten. Middels deze samenwerking gaat de stichting kerstpakketten verkopen met de opbrengst voor het goede doel, en is de stichting jaarlijks verzekerd van een structurele financiële bijdrage. Zo kunnen uiteindelijk steeds meer kinderen worden geholpen met een mooie pakket voorzien nieuwe spullen!